Detta är en text som handlar Takbyte hemma i Mariestad

Hallå där allihop! Fredag och vad passar inte bättre än att vara ledig. Helt ledig är jag visserligen inte utan det finns saker som behöver göras här hemma istället så att jag kan ta det lite lugnt i helgen. Största projektet är nog takbyte men det ska jag inte göra själv utan jag tänkte faktiskt ta tag i trädgården och fixa i ordning här så att det ser ut som att det bor någon här. Först och främst så ska jag släpa ut gräsklipparen från förrådet, den står typ längst in så det säger väl en del om när jag senast klippte gräset. Därefter är min plan att även köra en runda med trimmern runt huset så, det är lika bra att göra allting ordentligt nu när jag ändå är i farten. Även häcken behöver klippas ner en aning och det ska jag nog kunna få tid till. Som ni märker så är det fullt upp hemma i Mariestad och det känns faktiskt lite bättre än jag trodde att det skulle göra, visst hade vädret kunna vara finare men å andra sidan så får jag väl vara glad över att det inte regnar. Takbyte har vi inte pratat om än så det kan vi ge oss på här innan jag beger mig ut i trädgården. Jag bor i ett gammalt hus som visserligen är relativt nyrenoverat överallt förutom just då taket. Det var nog ungefär fyra år sedan som jag gjorde en totalrenovering invändigt och fasaden rustades upp för två år sedan. Jag vet inte varför det inte gjordes något takbyte då men nu har jag iallafall ta tag i det och kontaktat en hantverkare i Mariestad som ska komma hit för att utföra arbetet. Allting tar sin tid som brukar säga och taket har inte raserat än så det är lugna puckar.